KTT Zuid had een succesvolle teammeeting op maandagmiddag 11 december op de Schaatsbaan Breda met de nieuwe wethouder sport van Gemeente Breda Eddie Förster en ambassadeur KTT Zuid Gianni Romme. Tevens heeft de nieuwe teamsponsor Kouters van der Meer zich voorgesteld aan het team en aanwezige publiek.

Het is de gewoonte van KTT Zuid om het nieuwe team dat geselecteerd is zich voor te stellen aan schaats minnend Zuid-Nederland op de ijsbanen waar ze elke week trainen. Daarbij overhandigen we de ijsbaanmanager een foto van het nieuwe team. De foto is op de ijsbaan opgehangen.

Dit jaar kreeg dit evenement een speciaal tintje doordat ook de nieuwe wethouder Sport Gemeente Breda Eddie Förster én de nieuwe ijsbaanmanager, oud-wereld- en olympisch kampioen Gianni Romme aanwezig waren. Gianni Romme is ook ambassadeur van KTT Zuid. Na de opening door de voorzitter van KTT-Zuid, kreeg wethouder Eddie Förster het woord. Hij is blij met het schaatsteam in Breda dat ook gebruik maakt van de nieuwe topsportvoorziening De Kragt.

 

“Deze talenten geven het voorbeeld aan de
jeugd om met veel plezier topsport te bedrijven
wat hopelijk tot navolging lijdt.”

Op de ijsbaan hangt een teamfoto van de talenten van KTT Zuid. Daar werd vervolgens een nieuwe foto gemaakt samen met de wethouder, de trainers, trainer baanselectie Breda Annamarie Thomas en vertegenwoordiger van Brabant Sport, Merel de Knegt waar TEAM NL een onderdeel van is.

Weer binnen in de horecagelegenheid, stelde de nieuwe teamsponsor van KTT Zuid, Kouters van der Meer, zich voor. Dennis Stabel deed dit met verve en gaf aan dat het bedrijf zich niet als een passant langs de baan wil gedragen maar ook daadwerkelijk wil bijdragen aan de professionele ontwikkeling van de talenten zowel in hun weg naar de schaatstop als hun verdere carrière. Dit past bij de missie van hun bedrijf.

Tenslotte werd Gianni Romme ondervraagt door de voorzitter KTT Zuid over hoe zijn eigen weg naar de schaatstop is verlopen en hoe hij dat ervaren heeft. In zijn tijd was er nog geen KTT Zuid. Alles voor de topsport heeft hij zelf moeten organiseren. Hij had het geluk als enigst kind dat zijn ouders daar tijd voor vrij konden (en wilden) maken. Middels een aantal vragen vertelde Gianni hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen en welke hobbels en pieken en dalen hij daarbij tegenkwam. Het was geen pad over rozen.

“Je hebt zoveel meer tegenslagen dan dat je succesmomenten hebt.”

Ook Gianni vroeg zich wel eens af of het allemaal de moeite waard was. Zijn antwoord: “Ja natuurlijk wel! Maar je moet wel een heel groot incasseringsvermogen en geloof in jezelf hebben en houden. Dan komt de rest vanzelf wel een keer. Belangrijkste is dat je zorgt om naast het ijs ook ongelofelijk veel plezier houdt. Ik stond net met Annamarie Thomas als vanouds weer lol te trappen. Je hebt elkaar nodig en dat kan in een fijn team.”

Kortom, het was een inspirerend vraaggesprek waarbij aan het eind is gesproken over wat Gianni voor de talenten nu als directeur kan betekenen. Daarna hebben de talenten zelf enkele goede vragen gesteld.

Na het vraaggesprek werd de team meeting afgesloten door de voorzitter van KTT Zuid met een dankwoord aan de wethouder Gemeente Breda Eddie Förster, Gianni Romme en onze teamsponsor en de beste wensen aan de rijders voor de komende wedstrijden op de nationale- en internationale podia. Een rijder vertrekt binnenkort naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen en een ander teamlid is geselecteerd voor deelname aan het wereldkampioenschap Junioren Langebaan in Japan.