Nieuwsbericht Shorttrack

Friso Emons is de 2de ambassadeur van KTT Zuid geworden

hij is in het illustere gezelschap van onze 1ste ambassadeur Gianni Romme, meervoudig olympisch kampioen langebaan, afkomstig uit Lage Zwaluwe in West-Brabant.

Op de rijders bijeenkomst van woensdag 17 juni in Sliedrecht bij Hoek en Blok accountants en juristen waren 13 shorttrack talenten aanwezig elk vergezeld door 1 ouder. De KNSB was ruim vertegenwoordigd met 3 personen: Shorttrack discipline manager Wifred Oreilly,  hoofd Talentencoach Jetske Wiersma en Ellen Reijmer, Hoofd coordinator schaatsdisciplines. Vanuit het Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid-Nederland (CTO-Zuid) was Joost Pluijms, ad interim manager, aanwezig.

Na afloop waren er veel positieve reacties te horen over de organisatie en opzet van dit nieuwe team en het programma voor komend seizoen. Per 1 juli zal dit programma aanvangen. De nieuwe hoofdschaatscoach van het team is Bas van Weerden geworden. Hij heeft inmiddels al veel ervaring op dit topniveau opgedaan bij de KTT’s in Utrecht en Dordrecht. Het KTT Zuid Shorttrack io is het 4de in Nederland en bestrijkt naast Zuid-Nederland ook een deel van Gelderland, het gebied beneden de Rijn en Lek.

De vorming van het nieuwe team is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage van de gemeente Tilburg die haar shorttrack banen aangepast heeft en een upgrade heeft doorgevoerd om wedstrijden op nationaal en internationaal niveau te kunnen houden. De tijdwaarneming wordt aangesloten op het nationale shorttrack tijdwaarnemingssysteem.