Bestuur

RTC Zuid Schaatsen is een stichting die direct samenwerkt met de KNSB en hier ook een overeenkomst mee heeft.

Het bestuur wordt gevormd door:

  • Ad den Otter, Voorzitter
  • Cos Bakker, Secretaris
  • Letty Voets, Penningmeester

 

“RTC Zuid is uniek in opzet door de sterke verbinding en samenwerking met het CTO, het Gewest KNSB Zuid en de schaatsverenigingen, de drie ijsbanen en ‘Last but not least’ de ondersteuning van de drie grote steden Breda, Eindhoven en Tilburg en hun baanexploitanten. Daarnaast is het geweldig dat het CTO-zuid de juiste topsportondersteuning levert voor onze talenten en coach Milan Kocken. Kortom, dit fundament geeft mij als voorzitter het grote vertrouwen dat RTC Zuid ons jeugdig schaatstalent optimaal kan stimuleren en ondersteunen om de beste weg naar de schaatstop te vinden.”

 

Mary van Aken, voormalig-voorzitter Gewest KNSB-Zuid, is adviseur van het bestuur.
Milan Kocken is fulltime trainer-coach bij het RTC Zuid Schaatsen.
Thomas van Dijk is assistent trainer bij het RTC Zuid Schaatsen.

Hoofdpartners

KNSB

Het doel van de directe samenwerking met de KNSB is dat er vanuit een continuïteitsgedachte een optimale omgeving wordt gecreëerd voor de beste talenten die de schaatsbeweging beoefenen in de regio Zuid. Het RTC Zuid biedt een fulltime en hoogwaardig opleidingstraject waarbij de talenten in een professionele omgeving trainen. Daarnaast faciliteert het RTC Zuid een goede afstemming tussen sport en onderwijs, zodat talenten zich in beide domeinen kunnen ontplooien.

 

CTO-Zuid

Centrum voor Topsport & Onderwijs in Zuid-Nederland levert het RTC Zuid de beste, professionele sporttechnische- en sportmedische ondersteuning die mogelijk is.
CTO Zuid zet zich in voor programma’s en erkende talenten in de gehele regio Zuid om topsporters de gelegenheid te bieden het beste uit zichzelf te halen.

 

Gewest-Zuid van de KNSB

Deze organisatie met alle schaatsverenigingen levert het RTC Zuid Schaatsen de jonge talenten die via de baanselecties van Breda, Eindhoven en Tilburg gefaciliteerd en gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen tot het niveau van toelating voor het RTC Zuid. Periodiek vindt er daarvoor overleg plaats op trainers- en bestuursniveau. Deze baanselecties vormen de kraamkamer voor het RTC Zuid Schaatsen.