Jarle Gerrits naar Jumbo-Visma: ‘Het klinkt nog een beetje onwerkelijk’

Gerrits, die het liefst uitkomt op de 1000 en 1500 meter, kwam afgelopen seizoen op het WK Kwalificatie Toernooi uit op de 500 meter. Op de kortste sprintafstand scherpte hij zijn persoonlijke record aan met een tijd van 36,10. Na de jaarwisseling verbeterde hij op de 1000 meter tijdens een trainingswedstrijd ook zijn snelste tijd ooit: 1.11,70 (was 1.11,78). Op de schaatsmijl heeft hij een tijd van 1.49,24 staan.

“Dat ik uit mag komen voor Team Jumbo-Visma is een droom die uitkomt”, reageert Gerrits. “Toen ik door de ploeg werd benaderd, geloofde ik het in eerste instantie niet. Ik moest mezelf even in mijn arm knijpen. De laatste jaren heb ik mezelf goed ontwikkeld, maar afgelopen seizoen kende ik fysiek wat tegenslagen. Dat is natuurlijk balen, maar ik ben er zeker van dat ik er alleen maar sterker uitkom.”

“Ik heb ontzettend veel plezier in het schaatsen en doe er daarom alles aan om het maximale eruit te halen. Bij deze ploeg hoop ik de volgende stap in mijn carrière te kunnen zetten. Ik zal nog even moeten wachten, maar ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan.”

Coach Janmaat reageert verheugd op de komst van de twee negentienjarige schaatsers. “Met Remo en Jarle hebben we twee talentvolle schaatsers binnengehaald. Aangezien Remo als allrounder goed uit de voeten kan en Jarle sprintkwaliteiten heeft, zijn ze beiden een goede aanvulling op ons team. We zien veel potentie en toekomst in deze twee jongens en ik kijk er dan ook naar uit om met ze samen te werken.”

Lees het hele artikel
Langebaan

Over Jarle Gerrits

36,10
Heerenveen (NED)

1.11,70

1.49,24
Heerenveen (NED)

3.58,53
Heerenveen (NED)

Leeftijd | 17 jaar (24 oktober 2001).

Woonplaats | Oudenbosch.

Schaatsvereniging | HSV Ballangrud.

School | Markland College.

Mijn idolen zijn | Hein Otterspeer, Dai Dai Ntab.

Hobby’s / Waar houd je van? | Snowboarden, surfen en muziek luisteren.

Wat wil je qua beroep graag worden? | Dat weet ik nog niet, maar het liefst iets in de sport.

Wat is jouw kracht? | Mijn kracht ligt vooral in de sprintafstanden.

Wat is jouw passie / doel? | Mijn doel is om zo hoog mogelijk te komen in het schaatsen. Mijn droomdoel is meedoen aan de Olympische Spelen.