Team IKO maakt ploeg rond met Romeijn en Speijers

De 18-jarige Jesse Speijers maakte afgelopen seizoen zijn debuut op de Daikin NK Afstanden en het Daikin NK Allround. “Ik had als doel om mij in de kijker te rijden via de World Cups junioren en WK junioren. Toen die wedstrijden niet doorgingen, baalde ik ontzettend. Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat Team IKO zo veel vertrouwen in mij heeft. Ik ben benieuwd wat deze stap mij gaat brengen.”

Team IKO over Jesse Speijers: “Jesse is een heel talentvolle jongen die vanuit het shorttrack eigenlijk nog maar twee seizoenen zich serieus richt op de langebaan. Vanwege corona hebben de Nederlandse junioren maar weinig wedstrijden kunnen rijden, maar wij zien ontzettend veel potentie in hem gebaseerd op zijn testdata, technische niveau en de wedstrijden die hij wel heeft kunnen rijden.”

Lees het hele artikel
Langebaan/shorttrack

Jesse Speijers

Ik ben Jesse Speijers. 18 Jaar en doe shorttrack en langebaan schaatsen. Ik vind beide sporten heel leuk en ik kan het goed combineren. Ik merk dat mijn talent toch meer op de langebaan ligt. daardoor heb ik gekozen om me aan te sluiten bij RTC zuid. Dit om zo het maximale er uit te halen en de aansluiting met de top van Nederland te behouden. Mijn favoriete afstand is de 1500m. verder vind ik het allrounden erg leuk. Mijn doel is om me dit jaar nog verder te verbeteren en zo het beste er uit te halen.

42,73
Heerenveen (NED)

1.13,38
Heerenveen (NED)

1.52,00
Heerenveen (NED)

3.57,29
Inzell (GER)

Leeftijd | 17 jaar (19 mei 2002)

Woonplaats | Rotterdam

Schaatsvereniging | RTC Dordrecht