Olav Kooij stapt vervroegd over binnen Team Jumbo-Visma

Olav Kooij maakt per direct de overstap van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma naar het World Tour-team. De 19-jarige renner uit Numansdorp is een belofte die zowel in de sprint als in het klassieke werk zijn mannetje staat. In het gedecimeerde vorige seizoen was hij liefst zes keer succesvol. Het idee was aanvankelijk om hem medio dit seizoen over te hevelen naar het vaandelteam. Binnen alle geledingen van Team Jumbo-Visma leefde de overtuiging dat het wijselijk is om dat proces met enkele maanden te versnellen.

Kooij is blij met de kans die hem wordt geboden en ziet zijn programma op korte termijn aangevuld worden met profkoersen. “In de profkoersen kan ik een hoop leren. Die ervaring neem ik allemaal mee in mijn rugzak. Door nu deze stap te zetten ben ik iets meer verzekerd van het rijden van wedstrijden en dat is een belangrijk onderdeel van mijn ontwikkeling. Mijn ploeggenoten van de opleidingsploeg ga ik nu wat minder zien, maar op gezamenlijke trainingskampen en in koersen met een mixteam kom ik ze echt nog wel tegen. Daarnaast hoop ik ze ook snel terug te zien in het World Tour-team.”

Volgens Head of Development Robbert de Groot is Kooij rijp voor de overstap. “De afgelopen maanden heeft Olav zich op een stormachtige manier ontwikkeld. Daarom is dit een verantwoorde en logische vervolgstap. Daar zijn wij als opleidingsploeg erg trots op en blij mee.”

Kooij debuteert in de Omloop Het Nieuwsblad voor de World Tour-ploeg.

Lees het hele artikel
Langebaan

Over Olav Kooij

Mijn naam is Olav Kooij. Ik ben begonnen met schaatsen toen ik 6 jaar was. Ik heb veel sporten uitgeprobeerd: tennis, voetbal, atletiek, maar ik ben altijd blijven schaatsen. Ik vind schaatsen zo leuk omdat er van alles bij komt kijken: techniek, kracht, uithoudingsvermogen. In de zomer doe ik aan wielrennen.

38,02
Heerenveen (NED)

1.14,06
Heerenveen (NED)

1.53,07
Inzell (GER)

4.00,31
Heerenveen (NED)

Woonplaats | Numansdorp.

Schaatsvereniging | Schaatsvereniging De Striene.

School | Atheneum, C.S.G. Willem van Oranje.

Mijn idolen zijn | Sven Kramer en Fabian Cancellara.

Hobby’s / Waar houd je van? | Wielrennen, schaatsen, skiën, lekker eten, sport kijken en dingen met vrienden doen.

Wat wil je qua beroep graag worden? | Ik heb geen idee.

Wat is jouw kracht? | Ik weet nog niet goed wat mijn kracht is, dat hoop ik de komende jaren te ontdekken.

Wat is jouw passie / doel? | Mijzelf verbeteren en mooie resultaten neerzetten.