Team Langebaan

Niels de Kruijk

Mijn verhaal

Ik ben 17 jaar (12-04-06) en woon in Hagestein. Mijn moeder heeft vroeger zelf ook geschaatst, en mijn vader heeft altijd gevoetbald. Daarnaast heb ik nog een broer, hij heeft zelf ook geschaatst vroeger, maar is al een aantal jaar gestopt.

Ik zit momenteel in 5 VWO op het Koningin Wilhelmina College te Culemborg. Ik hoop volgend jaar mijn VWO af te ronden. Na mijn middelbare school wil ik graag een tussenjaar nemen om mij volledig op de sport te richten, en wil daarna instromen bij HBO Fysiotherapie.

Ik ben langebaanschaatser B2, maar ben met wedstrijden begonnen in het skeeleren. Vanaf mijn 8e deed ik mee aan de regionale competitie Midden Nederland met inline skaten, en ben vanuit daar ingestroomd in de regionale selectie. In het coronaseizoen heb ik mij volledig op het schaatsen gericht, omdat ik dit toch leuker vind. Het schaatsen vind ik zo’n prachtige sport omdat je iedere keer jezelf ziet verbeteren op een technisch, fysiek en mentaal vlak.

Ik wil mezelf graag verder door ontwikkelen als middellange afstandsschaatser, al wil ik mij in mijn laatste paar junioren jaren graag als allrounder ontwikkelen om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Op de 500m sta ik momenteel derde, en tweede op de 3000m

Ik schaats vanaf mijn 5e jaar oud. Mijn eerste schaatsen waren IJshockeyschaatsen, want ik wilde samen met mijn klasgenoten ijshockeyen op natuurijs. Ik ging toen met mijn moeder mee met een toertocht van 18km nadat we een afslag voor de 10km route hadden gemist, en ik wilde geen ijshockeystick, maar een paar noren.

Ik ben het jaar daarna gaan schaatsen bij Schaatsvereniging Vijfheerenlanden (SV-VHL), waar ik op mijn tiende mijn eerste wedstrijden ging rijden. Als A-pupil ben ik ingestroomd in de baanselectie van de Schaatsacademie Utrecht, wat ik combineerde met trainen bij Schaatsvereniging Utrecht om met leeftijdsgenootjes te trainen. Als junior B2 heb ik de overstap gemaakt naar het KNSB Talent Team Zuid, om nóg serieuzer met de sport bezig te kunnen zijn.

Mijn grootste voorbeeld in de schaatssport is toch wel Laurent Dubreuil. Hoe mega snel hij kan openen op de 500 meter en daar iedere keer de wereldbekers wint, maar ook hoe hij zijn snelle opening mee kan nemen naar de 1000 meter en vanuit daar het snelste rondje van het hele deelnemersveld kan rijden is echt prachtig om naar te kijken.

Mijn grootste hobby is gitaar spelen. Daarnaast vind ik de wielersport prachtig, om naar te kijken maar ook om zelf in de buitenlucht heerlijk te fietsen. Ik vind vooral wegwedstrijden zoals Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik geweldig om naar te kijken.

Als ik na mijn schaatscarrière nog verder kan met topsport in het wielrennen, zou ik zelf super graag aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen.

Ik wil graag na mijn schaatscarrière sportfysiotherapeut worden, om zo andere topsporters fysiek te kunnen begeleiden. Het liefst zou ik dit natuurlijk in de schaatssport doen, maar in de wielersport zou ook prachtig zijn.

Ik ben altijd al een goede sprinter geweest, vorig jaar Nederlands Kampioen Sprint, maar ik word ook steeds beter op de langere afstanden zoals de 3000m, waar ik nu tweede van Nederland sta. Technisch gaat het mij een stuk beter af dan vorig jaar, zo zijn mijn bochten een stuk beter en ben ik meer gaan sturen op de rechte stukken.

Mijn PR’s

500m
36,56 21 October 2023 Heerenveen (NED)
1000m
1.13,00 11 March 2023 Heerenveen (NED)
1500m
1.54,08 18 February 2023 Heerenveen (NED)
3000m
4.01,56 17 December 2022

Persoonlijke sponsors

Dit zijn mijn persoonlijke sponsors die mij steunen. Wil je ook sponsor worden, het kan al vanaf 25 euro.

Bladt Wonen richt zich op de particuliere woningmarkt, waar zij panden inkopen, verkopen en ontwikkelen. Daarnaast hebben zij panden in de verhuur.

Helvar is van oorsprong een Fins bedrijf. Helvar werd opgericht in 1921 en was een voorloper in het de ontwikkeling van verlichtingscomponenten. In het begin van de jaren ’80 produceerde Helvar de eerste dimbare voorschakelapparatuur ter wereld.

In 1966 begon Helvar met de productie van componenten voor lichtregelsystemen. Later ging Helvar zich ook richten op de lichtregeling in theaters en conferentieruimten. Vanaf 1987 is de productie en ontwikkeling van de lichtregelsystemen in Engeland gevestigd. Vandaag de dag is Helvar één van de grooste producenten van LED-drivers en een vooraanstaand leverancier van lichtregel- en lichtmanagementsystemen.

FUSACON B.V. is gevestigd in Hagestein en werkt nauw samen met meerdere zelfstandige vakspecialisten. ­FUSACON adviseert in CE-markering, technische machineveiligheid en functionele veiligheid (PL/SIL). Vaak gebeurt dit in opdracht van industriële ondernemingen.

“We geven onafhankelijk en eerlijk advies en staan open voor allerlei technische oplossingen. Dat kan omdat wij niet gebonden zijn aan een productfabrikant. Door onze brede ervaring en grote praktijkkennis, zijn we in staat om niet alleen fouten op te sporen, maar ook voorstellen te doen voor oplossingen. We kunnen meedenken in technische alternatieven. Dat is onze meerwaarde! Als we vroegtijdig bij het ontwerp van een machine worden betrokken, kan de veiligheid tijdig worden geborgd en dat scheelt vrijwel altijd in de kosten.”

Duikbedrijf Duik Bouw en Las Service (DBL) is actief in de civiele sector. Wij doen diverse werkzaamheden op, in en rondom het water en actief voor diverse opdrachtgevers. Ook zijn wij voorstander van het nieuwe RWS kader “Veilig werken onder water” en denken graag mee in oplossingen waarbij veiligheid voorop staat en eventuele inzet van duikers niet noodzakelijk is. Hiervoor zijn we ook in bezit van een onderwater drone om diverse inspecties uit te voeren, tevens kunnen we indien nodig als tijdens een inspectie toch blijkt dat er gedoken moet worden om bijvoorbeeld een object te verwijderen snel schakelen en 3e duiker laten komen om de werkzaamheden af te ronden, indien de omstandigheden en situatie dit toelaten.