Team Langebaan

Niels de Kruijk

Mijn verhaal

Ik ben 17 jaar (12-04-06) en woon in Hagestein. Mijn moeder heeft vroeger zelf ook geschaatst, en mijn vader heeft altijd gevoetbald. Daarnaast heb ik nog een broer, hij heeft zelf ook geschaatst vroeger, maar is al een aantal jaar gestopt.

Ik zit momenteel in 5 VWO op het Koningin Wilhelmina College te Culemborg. Ik hoop volgend jaar mijn VWO af te ronden. Na mijn middelbare school wil ik graag een tussenjaar nemen om mij volledig op de sport te richten, en wil daarna instromen bij HBO Fysiotherapie.

Ik ben langebaanschaatser B2, maar ben met wedstrijden begonnen in het skeeleren. Vanaf mijn 8e deed ik mee aan de regionale competitie Midden Nederland met inline skaten, en ben vanuit daar ingestroomd in de regionale selectie. In het coronaseizoen heb ik mij volledig op het schaatsen gericht, omdat ik dit toch leuker vind. Het schaatsen vind ik zo’n prachtige sport omdat je iedere keer jezelf ziet verbeteren op een technisch, fysiek en mentaal vlak.

Ik wil mezelf graag verder door ontwikkelen als middellange afstandsschaatser, al wil ik mij in mijn laatste paar junioren jaren graag als allrounder ontwikkelen om mezelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Op de 500m sta ik momenteel derde, en tweede op de 3000m

Ik schaats vanaf mijn 5e jaar oud. Mijn eerste schaatsen waren IJshockeyschaatsen, want ik wilde samen met mijn klasgenoten ijshockeyen op natuurijs. Ik ging toen met mijn moeder mee met een toertocht van 18km nadat we een afslag voor de 10km route hadden gemist, en ik wilde geen ijshockeystick, maar een paar noren.

Ik ben het jaar daarna gaan schaatsen bij Schaatsvereniging Vijfheerenlanden (SV-VHL), waar ik op mijn tiende mijn eerste wedstrijden ging rijden. Als A-pupil ben ik ingestroomd in de baanselectie van de Schaatsacademie Utrecht, wat ik combineerde met trainen bij Schaatsvereniging Utrecht om met leeftijdsgenootjes te trainen. Als junior B2 heb ik de overstap gemaakt naar het KNSB Talent Team Zuid, om nóg serieuzer met de sport bezig te kunnen zijn.

Mijn grootste voorbeeld in de schaatssport is toch wel Laurent Dubreuil. Hoe mega snel hij kan openen op de 500 meter en daar iedere keer de wereldbekers wint, maar ook hoe hij zijn snelle opening mee kan nemen naar de 1000 meter en vanuit daar het snelste rondje van het hele deelnemersveld kan rijden is echt prachtig om naar te kijken.

Mijn grootste hobby is gitaar spelen. Daarnaast vind ik de wielersport prachtig, om naar te kijken maar ook om zelf in de buitenlucht heerlijk te fietsen. Ik vind vooral wegwedstrijden zoals Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik geweldig om naar te kijken.

Als ik na mijn schaatscarrière nog verder kan met topsport in het wielrennen, zou ik zelf super graag aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen.

Ik wil graag na mijn schaatscarrière sportfysiotherapeut worden, om zo andere topsporters fysiek te kunnen begeleiden. Het liefst zou ik dit natuurlijk in de schaatssport doen, maar in de wielersport zou ook prachtig zijn.

Ik ben altijd al een goede sprinter geweest, vorig jaar Nederlands Kampioen Sprint, maar ik word ook steeds beter op de langere afstanden zoals de 3000m, waar ik nu tweede van Nederland sta. Technisch gaat het mij een stuk beter af dan vorig jaar, zo zijn mijn bochten een stuk beter en ben ik meer gaan sturen op de rechte stukken.

Mijn PR’s

500m
37,29 29 January 2023 Leeuwarden (NED)
1000m
1.14,79 29 January 2023 Leeuwarden (NED)
1500m
1.55,40 8 October 2022 Heerenveen (NED)
3000m
4.01,56 17 December 2022 Heerenveen (NED)

Persoonlijke sponsors

Dit zijn mijn persoonlijke sponsors die mij steunen. Wil je ook sponsor worden, het kan al vanaf 25 euro.

TAO Elektrotechniek is gestart in 1999 met werkzaamheden aan elektrotechnische installaties. Ze zijn op deze manier uitgegroeid tot zelfstandig installateur. Ze zorgen voor de onderhoud en installatie van elektrotechnische installaties voor nieuwbouw en renovatie voor consumenten en bedrijven.

Bladt Wonen richt zich op de particuliere woningmarkt, waar zij panden inkopen, verkopen en ontwikkelen. Daarnaast hebben zij panden in de verhuur.