Team Langebaan

Maud Biezen

Mijn verhaal

Ik ben Maud Biezen en ik ben 17 jaar. Ik woon nu in Goirle. Ik studeer in Roosendaal aan het Johan Cruijff College, ik doe de richting Sport en Coaching. Ik zit nu in het eerste jaar en ik hoop er maximaal drie jaar over te doen. Hierna wil ik nog graag doorstuderen aan fysiotherapie.

Ik ben een langebaanschaatser en daarnaast schaats ik ook graag marathon. Ik zit nu in de categorie B2. Ik hou er heel erg van om hard te trainen om zo dus mijn tijden te kunnen verbeteren. Ik haal hier heel veel plezier uit. Ik hou van de hoge snelheid die je kunt behalen met het schaatsen. Door mijn techniek te verbeteren kan ik nog harder gaan. Op dit moment focus ik me op de langere afstanden en de marathon. Wel vind ik de kortere afstanden ook heel leuk en ik hoop in alles te gaan verbeteren.

Ik schaats al vanaf mijn zesde bij IJsclub Tilburg. Ik begon hier op de zaterdagochtend in het allereerste groepje samen met een vriendin van mij. Ik ben begonnen op combi noren. Al snel mocht ik al naar het volgende groepje. Er waren toen Vijf groepjes op de kleine baan. Tijdens deze schaatslessen keek ik de hele tijd naar de 400 meter baan en hoopte ik dat ik daar ook eens zou mogen schaatsen. Ik was ook heel blij toen ik te horen kreeg dat ik eindelijk naar de 400 meter baan mocht. Ik kwam bij trainer Frank van Geet en hier heb ik gezeten tot junior C1. Als C1 mocht ik naar de baanselectie waar Barend Princen de hoofdtrainer is en Menno Haans hulptrainer. Hier heb ik in drie jaar ontzettend veel geleerd. Na deze drie jaar werd ik uitgenodigd voor het KTT!

Mijn allergrootste idool is altijd al Ireen Wüst geweest, omdat zij natuurlijk altijd op tv kwam toen ik nog heel jong was en ze won heel veel prijzen. Ze heeft ook echt haar eigen schaatsstijl en daar kan iedereen nog wat van leren. De schaatsbaan in Tilburg is zelfs naar Ireen Wüst vernoemd. Op dit moment is Irene Schouten een groot voorbeeld voor mij, omdat zij zo goed is in de marathon en mass start en dat weet ze dan ook nog eens te combineren met afstanden schaatsen. Dit is precies wat ik ook wil doen dus daarom is Irene Schouten een groot voorbeeld voor mij.

Naast het schaatsen trainen we nog op heel veel andere manieren. Zoals skeeleren, loop-en sprong training, krachttraining en heel veel fietsen. Mijn hobby naast dit is mountainbiken. Als het schaatsseizoen voorbij is en de zomertrainingen nog moet beginnen rijd ik graag een mountainbike wedstrijd. Ik haal hier veel ontspanning uit en ik vind het leuk om mezelf te blijven testen buiten het schaatsseizoen om.

Ik heb een goed uithoudingsvermogen en daardoor kan ik goed lange afstanden en marathons rijden.

Mijn PR’s

500m
42,33 11 March 2023 Heerenveen (NED)
1000m
1.24,14 10 March 2023 Heerenveen (NED)
1500m
2.11,03 11 March 2023 Heerenveen (NED)
3000m
4.33,56 7 October 2023 Heerenveen (NED)