Team Langebaan

Lotte Groenen

Lotte Groenen

Ik ben Lotte, 18 jaar oud en ik ben geboren op 27 november 2004, wonend in Tilburg.

Ik schaats vanaf mijn 7e jaar en ben toen begonnen bij IJsclub Tilburg. Dit begon op ijshockey schaatsen, maar ik stapte al snel over naar de combinoren. Het schaatsen ging erg goed en ik mocht steeds een groepje verder, totdat ik in het wedstrijdgroepje belandde. Hierna maakte ik als C1 juniore de overstap naar de baanselectie in Tilburg. Na hier 3 jaar geschaatst te hebben, mocht ik naar het KTT Zuid.

Ik studeer aan het Theresia lyceum Tilburg, waar ik in 6 Gymnasium zit. Dit betekent dus dat ik dit jaar in mijn eindexamenjaar zit. Dat is best wel lastig en veel werk met het trainings- en wedstrijdprogramma van het KTT Zuid als eerste jaars A-juniore. Met school heb ik gelukkig afspraken kunnen maken om tijdens drukke periodes schoolexamens te kunnen verzetten. Hierdoor heb ik wat meer ruimte in mijn schema kunnen creëren. Na de middelbare school wil ik graag nog gaan studeren. Dit zal dan een onderzoekende studie zijn.

Naast het schaatsen doen we in het KTT Zuid langebaanteam aan vele andere sporten om zo fit mogelijk op de ijsbaan te staan. Zo doen wij in de winter naast het schaatsen ook aan krachttraining en wielrennen. In de zomer doen wij aan wielrennen, krachttraining, skeeleren en loop/sprongtraining. Ik vind het erg leuk dat het zo divers is.

Elke zomer gaan we op kamp naar de bergen. Dan vind ik het geweldig om daar te fietsen! Door dit vele trainen blijf ik mezelf ontwikkelen en verbeteren mijn tijden continu. Het is heel fijn om te zien dat het harde werk beloond wordt.

Ondanks een ziekte heb ik toch nog goed kunnen presteren op het NK Junioren op 14 en 15 januari in Groningen, waar ik 4e werd als eerste A1 en met een nieuw pr op de 1500m.

Naast deelname aan de junioren wedstrijden, heb ik dit seizoen al bij twee grote senioren wedstrijden aan de start in Heerenveen mogen staan. In oktober bij het WCKT, waar ik een dik PR op de 500m reed: 39,78 s. Daarna mocht ik op het Daikin NK Afstanden in februari starten op de 1500m en de 500m. Ik reed twee dikke PR’s, die nu nog steeds staan. Het was een enorm leuke ervaring om in een vol Thialf te rijden!

Momenteel vind ik het erg leuk om allround te rijden. Van sprint tot lange afstanden, ik vind alles leuk. Ik merk ook dat ik mij op alle vlakken kan blijven verbeteren, waardoor ik het allemaal kan blijven doen.

Mijn idool is en blijft Ireen Wüst. Zij heeft zo’n bijzondere prestaties in haar carrière laten zien. Bovendien is zij ook lid van IJsclub Tilburg, dus dat voelt toch wel een beetje dichtbij. Daarnaast kijk ik ook op tegen Jutta Leerdam. Zij schaatst technisch heel erg goed, dus ik probeer hier van te leren door te analyseren en deze bewegingen zelf te oefenen en uit te voeren.

Mijn sterkste punten zijn vooral kracht en uithoudingsvermogen. Techniek is bij het schaatsen ook erg belangrijk en in de afgelopen jaren heb ik al erg veel bijgeleerd van trainers Milan Kocken en Bert van Buren. Het blijft bijschaven en oefenen en het is leuk om jezelf steeds efficiënter te voelen bewegen.

Mijn PR’s per afstand

500m
39,49 4 February 2023 Heerenveen (NED)
1000m
1.19,95 3 December 2022 Heerenveen (NED)
1500m
2.03,42 3 February 2023 Heerenveen (NED)
3000m
4.20,61 8 October 2022 Heerenveen (NED)

Ik ben momenteel op zoek naar persoonlijke sponsoren!

Mocht u hier als lezer belangstelling voor hebben, dan kunt u het formulier op de sponsorpagina van de website invullen.

U kunt al sponsor worden
vanaf 25 euro.

Persoonlijke sponsors

Dit zijn mijn persoonlijke sponsors die mij steunen. Wil je ook sponsor worden, het kan al vanaf 25 euro.