Team Langebaan

Thom Rooijackers

Mijn verhaal

Ik ben 19 jaar en kom uit Tegelen. Sinds ik bij KTT Zuid train woon ik bij een gastgezin in Dongen. Ik studeer aan het Curio te Breda, MBO niveau 4 richting Human Resource Management, en hoop over twee jaar af te studeren. Wat ik daarna ga doen hangt ervan af of mijn prestaties zo goed worden dat ik kan doorstromen vanuit het KTT naar een Merkenteam. Na mijn schaatscarrière wil ik eventueel bij mijn vader in zijn glaszettersbedrijf gaan werken.

Schaatsenrijden heb ik geleerd toen ik vijf jaar oud was. Eerst heb ik geschaatst bij Schaatsvereniging Noord-Limburg: RSNL en daarna bij IJCE, IJsclub Eindhoven. Daar was mijn trainer Jos Ceelen waarvan ik heel veel geleerd heb. Hij is een trainer met veel humor maar let ook op alles wat je doet en weet precies te vertellen wat je beter kunt doen. Daarna ben ik doorgestroomd naar de baanselectie en heb ik getraind bij Rik van Kesteren en Tim Sweep. Voorjaar 2021 ben ik geselecteerd voor het KTT Zuid Langebaan team.

Ik ben langebaanschaatser, junior A2, maar doe in mijn vrije tijd ook aan wielrennen, skeeleren en krachttrainen in alle disciplines heb ik veel plezier, omdat ik mezelf steeds verbeter, dat stimuleert! Aan mijn PR-lijst kun je dat aflezen:

Ik ben een echte sprinter, de 500m en 1000m zijn mijn favoriete afstanden. Mijn grote voorbeelden zijn: allereerst Jordan Stolz die technisch zo goed en soepel schaatst en Jutta Leerdam met haar bijna perfecte schaatstechniek en die meestal goed in de hoeken blijft. Naast het sporten luister ik in mijn vrije tijd ook graag naar muziek. Mijn kracht bij het schaatsen zit vooral in het doorversnellen in de bocht. Ik werk nu vooral aan het verbeteren van mijn techniek op het rechte eind en het starten.

Ik merk dat ik fysiek steeds sterker wordt door het trainingsprogramma van coach Milan Kocken en daardoor geniet ik nog meer van het langebaanschaatsen. Mijn doel is om geselecteerd te worden voor een merkenteam.

Mijn PR’s

500m
37,15 23 September 2023 Heerenveen (NED)
1000m
1.15,24 7 November 2022 Heerenveen (NED)
1500m
1.58,05 Heerenveen (NED)
3000m
4.12,32 Heerenveen (NED)

Persoonlijke sponsors

Dit zijn mijn persoonlijke sponsors die mij steunen. Wil je ook sponsor worden, het kan al vanaf 25 euro.